Poliklinika Medikom
pinBraničevska 12a, Beograd
phone-icon011 3443781, 065 3443781, 069 3443781, 060 3443781
phone-icon011 3089187, 011 3089186, fax: 011 3086221
Ostanite zdravi! Vaš lekar
Gastroskopija i kolonoskopija
Gastroenterolozi : dr Tatjana Cvejić Pašić, Prof dr Aleksandra Pavlović Marković, Doc dr Nebojša Manojlović, dr Ivana Jovičić
PEDIJATRIJA
Da deca zdravo rastu! :) Dr Milena Nikolić, Dr Goran Pavlović, Dr Nada Todorović, Dr Spomenka Simović Mihić
GINEKOLOGIJA
Zdravlje žena tokom reproduktivnog i nereproduktivnog doba. Dr Ljiljana Nedeljković, Dr Tatjana Pavlović, Prof. Dr Branka Nikolić, Dr Branka Terzić
Holter EKG-a, 24oro časovno merenje rada srca, savremen softver bez čekanja
OFTALMOLOGIJA
Kompletan oftalmološki pregled za pojedince i firme sa izdavanjem potvrde za rad na računaru. Dr Verica Jovanović
Zakazivanje pregleda u najkraćem mogućem roku, u toku istog dana, sve specijalnosti na jednom mestu. Brza i kompletna dijagnostika, saveti i terapija
DERMATOVENEROLOGIJA
Dr Mima Stefanović, Dr Tomislav Mladenović, Dr Gordana Krivačević, Dr Mirjana Gajić Veljić, Dr Vesna Reljić, Dr Lana Ćirković
ORL
Dr Branislav Leštanin, Dr Olga Božović, Dr Vesna Dimitrijević
Škola roditeljstva
Stiže beba! :) Za ovaj srećan događaj Vas pripremaju Dr Tatjana Pavlović, ginekolog-akušer, perinatolog, Dr Ljiljana Nedeljković, ginekolog-akušer i ...

Poliklinika Medikom

Pregledi u poliklinici MEDIKOM se zakazuju u vremenu koje pacijentu najviše odgovara, svakog radnog dana, subotom, nedeljom i praznikom u periodu 7-21h. U to vreme nas možete kontaktirati i zakazati pregled:
Bookmark and Share
Da li želite da zakažete?
Zakaži pregled
ZLA 8829

Kardiologija, gastroenterologija, pulmologija, hematologija, kompletna dijagnostika...

Interna medicina

Fizikalna Nasl

Fizikalna medicina i kompletna medicinska rehabilitacija...

Fizikalna medicina

ZLA 8880

Savetovalište u prvoj godini, pregledi bolesnog deteta, vakcinacija, kompletna dijagnostika, kućne posete..

Pedijatrja

Orlresize1

ORL pregledi, dijagnostika, timpanometrija, audiometrija...

ORL

Ginekologijaresize

Redovni pregledi, ultrazvuk, kolposkopija, uklanjanje kondiloma, praćenje trudnoće, brisevi...

Ginekologija

Dermaresize

Pregledi, dijagnostika i terapija, dermoskopija, uklanjanje promena...

Dermatovenerologija

Medikom2a

Sistematski pregledi za pojedince i firme, sistematski pred polazak u skolu...

Sistematski pregledi

Ocnoresize

Sistematski pregledi, izdavanje potvrda za rad na računaru, odredjivanje dioptrije....

Oftalmologija

Šta je lumbago?

Bol u slabinskoj i krsnoj kičmi, različite jačine koji zahvata donji deo leđa (slabinski) izazvan različitim uzrocima.

 

Kako otkrivamo lumbago?

Dijagnoza lumbalnog sindroma započinje razgovorom sa pacijentom (anamnezom), pažljivim kliničkim pregledom specijaliste fizijatra i dopunskim parakliničkim metodama(laboratorijske pretrage, radiološka obrada). Ukoliko se bol i funkcionalno stanje ne popravljaju, potrebno je uključiti i ostale dijagnostičke  metode, koje omogućavaju potpuni prikaz mišića, kičme i nervnih struktura. U daljoj dijagnostici kod postojanja sumnje na oštećenje nerva, radi se funkcionalni pregled elektromioneurografija nogu(EMNG) i precizna anatomska dijagnostika magnetnom rezonancijom (MRI). Ako postoji kontraindikacija za MRI, radi se kompjuterizovana tomografija (CT).

 

Koje stanja simuliraju lumbago?
Pored savremenog, nezdravog načina života (gojaznost i nekretanje), do poremećaja u slabinskom delu kičme dovodi i njeno neadekvatno opterećenje.

Uzroci bola u kičmi najčešće su posledica delovanja više faktora koji dovode do oštećenja kičme: starenje, razređenje koštanih gredica (osteoporoza), slabost leđnih mišića, fizički napori, neadekvatno opterećenje, a često i sportske aktivnosti.

Ređi uzroci lumbaga mogu biti i reumatološke i infektivne bolesti, tumori kičme i bolesti urogenitalnih organa i susednih anatomskih regija.

 

Kako doći do prave dijagnoze?

Najvažnije je da se postavi prava dijagnoza, kako bi se pravovremeno odredila terapija prilagodjena pojedincu. Za postavljanje prave dijagnoze neophodan je dobar klinički pregled, laboratorijske pretrage, radiološka obrada i konsultacije specijalista - neurologa/neurohirurga. U svakodnevoj praksi, radiografija slabinske kičme, koja služi radi orjentacije, pokriva većinu slučajeva lumbalnog sindroma.

Elektromioneurografiju (EMNG) i magnetnu rezonanciju/kompjuterizovanu tomografiju (MRI/CT) slabinske kičme, koristimo kad nemamo povoljan tok bolesti  i pored preduzete terapije.

 

Šta možete reći o magnetnoj rezonanciji u dijagnostici lumbaga ?

Moderna radiološka dijagnostika lumbalnog sindroma koristi - magnetnu rezonanciju(MRI), kompjuterizovanu tomografiju (MSCT) i ultrazvuk(UZ), običan rendgenski snimak, metode od kojih svaka ima prednosti i mane.  MSCT je baziran na štetnom rendgenskom zračenju i pokazuje manje anatomskih detalja od MRI. UZ daje sliku bez izlaganja zračenju, ali ima ograničen domet samo na površne anatomske strukture i u pedijatriji. Običan rendgenski snimak slabinske kičme (radiografija), vidi samo kosti, a ne mekotkivne strukture, koje su najčešći uzrok bolova. Rendgenski snimak je baziran na X zracima, ali korist i informacije o koštanim strukturama daleko nadmašuju štetu izlaganja zračenju, koje je izuzetno malo. MRI je najsavršenija nezračeća, bezbolna, neinvazivna radiološka metoda, bez ikakvih štetnih bioloških efekata za pacijenta, čak i za trudnice posle prvog trimestra trudnoće. Ona omogućava savršen prikaz svih anatomskih struktura slabinske kičme u sve tri ravni, što smanjuje mogućnost greške. Besprekorno se vidi koštana srž, diskusi pršljenova, kičmena moždina sa živcima, sitne ligamentarne strukture pomoćnih zglobova kičmenog stuba i okolni mišići. Jedini nedostatak MRI je cena pregleda i dostupnost.

 

Kako lečimo lumbago?

Iako neprijatna, bolest je najčešće benigne prirode i ima dobru prognozu.
Posle pregleda lekara specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije, za svakog bolesnika ponaosob pravi se plan lečenja. U akutnoj fazi bola, preporučuje se mirovanje i antireumatska terapija. Mirovanje ne treba da traje dugo, jer duža mirovanja usporavaju oporavak zbog slabljenja mišića leđa.

U prvoj fazi fizikalne terapije, radi se terapija obezboljivanja uz pomoć fizikalnih procedura (magneta, lasera, elektroterapije i ultrazvuka), koje planira lekar fizijatar, a sprovodi fizioterapeut. Kad se pacijent obezboli pristupa se individualno profilisanom programu vežbi (kineziterapija). Vežbe imaju za cilj jačanje leđne i trbušne muskulature kao prirodne potpore kičmenom stubu.

Ove vežbe pacijent treba da usvoji kao deo svakodnevne aktivnosti do kraja života, kao najbolju preventivu ponovnom oboljevanju.

Kako tokom fizikalnog tremana, tako i posle rehabilitacije, pacijenti se obučavaju ispravnom držanju tela i zaštitnim položajima (izbegavanje dizanja i nošenja tereta, izbegavanje iznenadnih pokreta rotacije i savijanja).

 

Mezoterapija

mezoterapija

Mezoterapija je minimalno invanzivna tehnika kojom se, sitnim ubodima, unose mezoterapijski kokteli direktno u središnji deo kože – derm. Mezoterapija se danas najčešće koristi u cilju ublažavanja i sprečavanja novih znakova starenja – za rejuvenaciju. Ubrizgavaju se mezoterapijski kokteli koji sadrže hialurunsku kiselinu, vitamine, amino kiseline, antioksidanse i druge aktivne supstance.Ambrozija - izvor neprijatnosti koji traje do početka zime!

ambrozija

Poslenjih godina sve više ljudi se krajem leta žali  na curenje iz nosa, svrab i crvenilo očiju - alergiju na polen ambrozije. Alergija na ambroziju je najrasprostranjenija preosetljivost na polen. Čak 75% osoba koje pate od preostljivosti na polen, ima preosetljivost na ambroziju.

HOLTER EKG-a

HOLTER EKG Savremeni trokanalni 24-oro časovni holter EKG-a, precizan sistem beleženja rada srca, vrhunski softver, eksperti kardiolozi očitavaju rezultate. Bez čekanja. Lagan i malih dimenzija. Javite se i zakažite pregled. AKCIJA: CENA 5500 din


ZAKAŽITE PREGLED ONLINE

Ekspertski ultrazvuk

Ekspertski  ultrazvuk podrazumeva detaljan ultrazvučni pregled morfologije (građe) ploda. Služi nam kako bi uočili eventualne anomalije. S obzirom da je mnogo precizniji od običnog akušerskog ultrazvuka, zahteva dobar ultrazvučni aparat, kao i posebno obučenog lekara. 
Pročitajte detaljnije

Izdisajni test

U poliklinici MEDIKOM je ponovo moguce uraditi izdisajni test na Helicobacter pylori. Test je bezbolan, jednostavan za izvodjenje i precizan. Bez gutanja sonde. 

Pročitajte više

Besplatan pregled novorodjenih beba sa Vračara

Svakoj novorodjenoj bebi sa teritorije opštine Vračar, opština Vračar poklanja besplatan prvi pedijatrijski pregled u poliklinici MEDIKOM.

Poliklinika Medikom se nalazi na Vračaru u blizini hrama Svetog Save.

GPS:
Latitude: 44o 47' 42.6588'' (44.79518305868622)
Longitude: 20o 28' 9.285'' (20.46924591064453)

Uvećani prikaz mape | Get Directions

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Da li želite da zakažete?

© 1995-2017 medikompoliklinika.com. All rights reserved | HealthCare+ by webunderdog

Web dizajn sajta - Arin d.o.o.