Poliklinika Medikom
pinBraničevska 12a, Beograd
phone-icon011 3443781, 065 3443781, 069 3443781, 060 3443781
phone-icon011 3089187, 011 3089186, fax: 011 3086221
Gastroskopija i kolonoskopija
Gastroenterolozi : dr Tatjana Cvejić Pašić, Prof dr Aleksandra Pavlović Marković, Doc dr Nebojša Manojlović, dr Ivana Jovičić
NOVO! UTORAK - PORODIČNI DAN U POLIKLINICI MEDIKOM!
Utorkom važe posebni uslovi za dva ili više članova porodice. Pogledajte porodične pakete klikom na sliku. Čekamo Vas. Za zdravlje svih generacija! Va...
Jutarnje razgibavanje sa poliklinikom Medikom i Mg Mivelom! :)
Besplatna razmrdaonica za zaposlene :) !Jutarnje razgibavanje sa Medikom poliklinikom i Mg Mivelom je koncept namenjen ljudima koji obavljaju kacelari...
PEDIJATRIJA
Da deca zdravo rastu! :) Dr Milena Nikolić, Dr Goran Pavlović, Dr Nada Todorović, Dr Spomenka Simović Mihić
GINEKOLOGIJA
Zdravlje žena tokom reproduktivnog i nereproduktivnog doba. Dr Ljiljana Nedeljković, Dr Tatjana Pavlović, Prof. Dr Branka Nikolić, Dr Branka Terzić
Holter EKG-a, 24oro časovno merenje rada srca, savremen softver bez čekanja
OFTALMOLOGIJA
Kompletan oftalmološki pregled za pojedince i firme sa izdavanjem potvrde za rad na računaru. Dr Verica Jovanović
Zakazivanje pregleda u najkraćem mogućem roku, u toku istog dana, sve specijalnosti na jednom mestu. Brza i kompletna dijagnostika, saveti i terapija
DERMATOVENEROLOGIJA
Dr Mima Stefanović, Dr Tomislav Mladenović, Dr Gordana Krivačević, Dr Mirjana Gajić Veljić, Dr Vesna Reljić, Dr Lana Ćirković
ORL
Dr Branislav Leštanin, Dr Olga Božović, Dr Vesna Dimitrijević
FIZIKALNA MEDICINA
Dr Aleksandra Sekulić, Dr Milica Basarić, Dr Nada Đurović, Marko Jović - fizioterapeut
Škola roditeljstva
Stiže beba! :) Za ovaj srećan događaj Vas pripremaju Dr Tatjana Pavlović, ginekolog-akušer, perinatolog, Dr Ljiljana Nedeljković, ginekolog-akušer i ...

Poliklinika Medikom

Pregledi u poliklinici MEDIKOM se zakazuju u vremenu koje pacijentu najviše odgovara, svakog radnog dana, subotom, nedeljom i praznikom u periodu 7-21h. U to vreme nas možete kontaktirati i zakazati pregled:
Bookmark and Share
Da li želite da zakažete?
Zakaži pregled
ZLA 8829

Kardiologija, gastroenterologija, pulmologija, hematologija, kompletna dijagnostika...

Interna medicina

Fizikalna Nasl

Fizikalna medicina i kompletna medicinska rehabilitacija...

Fizikalna medicina

ZLA 8880

Savetovalište u prvoj godini, pregledi bolesnog deteta, vakcinacija, kompletna dijagnostika, kućne posete..

Pedijatrja

Orlresize1

ORL pregledi, dijagnostika, timpanometrija, audiometrija...

ORL

Ginekologijaresize

Redovni pregledi, ultrazvuk, kolposkopija, uklanjanje kondiloma, praćenje trudnoće, brisevi...

Ginekologija

Dermaresize

Pregledi, dijagnostika i terapija, dermoskopija, uklanjanje promena...

Dermatovenerologija

Medikom2a

Sistematski pregledi za pojedince i firme, sistematski pred polazak u skolu...

Sistematski pregledi

Ocnoresize

Sistematski pregledi, izdavanje potvrda za rad na računaru, odredjivanje dioptrije....

Oftalmologija

Fizička aktivnost doprinosi boljem opštem stanju organizma i jedan je od načina prevencije mnogih bolesti. Rekreativno i profesionalno bavljenje sportom ponekada sa sobom nose i sportske povrede koje je potrebno sanirati na vreme kako bi se izbegle dodatne neprijatnosti i komplikacije.

Teniski lakat

teniski lakatOd svih sportskih povreda, povrede lakta čine 7 posto, što nije zanmariv procenat. Najčešća, i ujedno najpoznatija povreda,  je tzv. teniski lakat (lat. lateralni epikondilitis). Javlja se kao posledica dugotrajnih ponavljanja istih pokreta  i predstavlja degenerativne i upalne promene na tetivama lakta. Ove promene izazivaju otežano savijanje i podizanje ruku, kao i otežano držanje, čak i laganih, predmeta u šaci.  Bol i slabost se javljaju na spoljašnjoj strani lakta, spuštajući se u predeo podlaktice i šake. Bol se uglavnom javlja postepeno, u zavisnosti od težine povrede, nastaje tokom aktivnosti, neko vreme nakon aktivnosti ili je konstantan. Pri pojavi simptoma potrebno je odmarati tetivu i primeniti krio masazu ( hladne obloge ) više puta na dan, uz moguće korišćenje protivupalnih lekova, kao i primenu ortoze radi oslobodjanja napetosti tetive. Povreda često prelazi u hroničan stadijum (često se leči nedeljama, mesecima) tako da pri pojavi prvih simptoma neophodno je obratiti se lekaru, radi sprovodjenja fizikalne terapije( magnet, laser, ultrazvuk, elektroterapije ), a u kasnijoj fazi i kineziterapije. Dobra prevencija može biti izbegavanje dugotrajnih ponovljanja pokreta, jačanje mišića podlaktice, primena ortoze i sl.

Bol u predelu prepona

bol u preponiBol u predelu prepona nastaje prekomernim istezanjem, parcijalnom rupturom ili kompletnom rupturom mišića,  uglavnom kao posledica nagle promene pravca tokom trčanja. Najčesće se javlja u sportovima koji zahtevaju promenu pravca kretanja, kao što su: fudbal, hokej, košarka, odbojka,tenis. Bol je ošatar i intezivan i najčešće se manifestuje u mišićima aduktora kuka. Primarna terapija obuhvata led, kompresiju i elevaciju noge, kako bi se zaustavilo krvarenje i sprečio otok iako je često neprimetan. Nakon akutne faze i primene fizikalne terapije radi se istezanje i jačanje mišića, u cilju kompletnog povratka mišićne fleksiblonosti i kao prevencija od ponovne povrede.
Pravilno istezanje pre fizičke aktivnosti i lagano povećanje stepena opterećenja predstavlja dobru prevenciju.

Patelofemoralni sindrom

Patelofemoralni sindromPatelofemoralni sindrom ili tzv. trkačko koleno, javlja se usled prekomernog trenja čašice kolena (patela). Posledica je promene ugla klizanja patele, nastale usled oslabljenih mišića prednje lože butine (kvadriceps) i nedovoljne fleksibilnosti zadnje lože (hamstrings). Češće se javlja kod mlađih rekreativaca ženskog pola. Bol je najčeše iznenadan i intenzivan, a javlja se u predalu patele, retko i na zadnjoj strani kolena. Povećava se u toku aktivnosti, posebno usled dugotrajnog hodanja, penjanja, kao i  silaženja niz stepenice. Moguća su i neprijatna pucketanja (krepitacije) u zglobu kolena kao i otok. Primenom krio terapije nekoliko puta na dan smanjujemo bol, otok i uz adekvatnu primenu fizikalne terapije većina pacijenata se uspešno oporavi u toku nekoliko nedelja. U hroničnoj fazi, bol više podseća na tup bol i najčešće nestaje tokom trčanja.

Uganuća i istegnuća

UganuaUganuća i istegnuća su najčešće sportske povrede i mogu nastati pri bilo kom vidu fizičke aktivnosti. Uganuća nastaju uvrtanjem zgloba, pri čemu dolazi do povrede ligmanata, koje karakteriše bol i otok i ima za posledicu smanjenje pokretljivosti.
Razlikujemo tri stepena oštećenja:
Prvi stepen (istegunuće ligamenata) - javlja se bol , uz moguću pojavu manjeg otoka
Drugi stepen (delimično pucanje ligamenata) -  javlja se bol i otok, uz smanjenu pokretljivost zgloba;
Treći stepen (potpuni prekid ligamenata), javlja se bol, veliki otok praćen podlivom ili hematom.


Pri pojavi simptoma primenjuje se RICE metoda (rest-ice-compression-elevation). Neophodno je mirovanje, uz primenu krioterapije ili hladnih obloga - leda (poželjno je utopliti nakon primene leda) na svakih 3-4 sata. Primena kompresije (bandaža elastičnim zavojem) i elevacije može  pomoći u smanjivanu otoka. Tek primenom fizikalne terapije (magnet, laser, elektroterapija), ubrzavamo proces oporavka i po nestanku otoka, primenjuje se kineziterapija kako bi zglob dobio pun obim pokreta i potpuno ojačao.

Povrede rotatorne manžetne

 rotatorna manyentnaBol u predelu ramena najčeše predstavlja povredu rotatorne manžetne. Radi se o četiri mišića koji učvršćuju rameni zglob i omogućavaju stabilnost pri izvođenju pokreta (podizanje i rotaciju ruke). Pri povredi, dolazi do istegnuća, upale, parcijalne ili totalne rupture mekog tkiva. Uglavnom se javlja  kod sportova u kojima postoje česta ponovljanja i pokreti ruke iznad nivoa ramena, kao i podizanja velikih težina. Nastaje usled nestabilnosti i slabosti mišića ramenog pojasa. Bol se javlja u prednjem delu ramena i pojačava se pri podizanju ruke (na gore i u stranu) sa ili bez opterećenja. Prisutna je slabost ruke i povećanje bolova u toku noći. Dijagnostikuje se ultrazvučnim pregledom. Pri pojavi bola neophodan je prekid svih aktivnosti, mirovanje uz primenu leda (hladnih pakovanja) tri puta na dan. Rano lečenje, primena fizikalne terapije i u kasnijoj fazi kineziterapije, sprečava pogoršavanje tegoba i prelazak u hročni stadijum. Primenom fizikalne terapije (interferentne struje, tens, laser, magnet) smanjuje se bol i upala što je uslov za nastavak rehabilitacionog programa uz primenu kineziterapije. Program vežbi obuhvata istezanja i jačanja mišića ramena u cilju dobijanja punog obima pokreta i jačanje mišića kao prevenciju od ponovljanja povrede.

Bol u potkolenici – trkačka potkolenica

bol u potkoleniciBol koji se javlja u području podkolenice poznat je po nazivu sindrom trkačke podkolenice (eng. Shin splints). Spada u grupu povreda nastalih usled preopterećenja kostiju, mišića i zglobova donjih ekstremiteta. Usko je vezana za sportove sa trčanjem i skokovima (rekreativno trčanje,atletika,tenis,košarka,fudbal..). Može nastati kao posledica naglog povećanja fizičke aktivnosti,ne adekvatne podloge, ne adekvatne obuće, trčanja uzbrdo, podignutih svodova stopala, slabosti mišića stopala, kao i nedovoljna fleksibilnost mišića podkolenice. Nastaje tokom ili nakon fizičke aktivnosti sa tendencijom blagog  ( blag do umeren bol može potrajati satima) nakon prestanka sa aktivnostima. 

U zavisnosti od lokalizacije i osobina bola možemo govoriti o:

  1. Stres fraktura tibije ( mikrofrakture nastale usled dugotrajnog  mehaničkog stresa, bol je karakterističan za srednji deo podkolenice )
  2. Sindrom fascijalnog prostora, eng. compartmet syndorme ( problem suženog prostora mišića koji je obavijen mišićnom fascijom (omotač), bol se javlja nakon odredjenog vremena fizicke aktivnosti uz moguće smanjenje nervene funkcije i pada stopala )
  3. Periostitis tibije ( zapaljenski proces vezivnog tkiva koje okružuje kost)
  4. Sindrom m. Tibialis posteriora ( bol se javlja u unutrašnjem donjem delu podkolenice, nastaje na samom početku aktivnosti, zatim prestaje i ponovo se javlja nakon fizičke aktivnosti )
Nakon postavljanja dijagnoze, savetuje se smanjenje ili potpuni prekid fizičkih aktivnosti, primena protiv upalne terapije (led, protivupalni lekovi i gelovi), elevacija, kopresija elastičnim zavojem. U cilju bržeg oporavka primenje se fizikalna terapija i keneziterapija. Terapija može trajati od nekoliko nedelja do nekoliko meseci do potpunog povratka u proces treninga. Nakon prestanka simptoma savetuje se trčanje na mekšim, travnatim podlogama ili atletskim stazama od veštačkog materijala. Posebno obratiti pažnju na svakodnevnu i sportsku obuću i na  postepeno povećavanje opterećenja. 

Mezoterapija

mezoterapija

Mezoterapija je minimalno invanzivna tehnika kojom se, sitnim ubodima, unose mezoterapijski kokteli direktno u središnji deo kože – derm. Mezoterapija se danas najčešće koristi u cilju ublažavanja i sprečavanja novih znakova starenja – za rejuvenaciju. Ubrizgavaju se mezoterapijski kokteli koji sadrže hialurunsku kiselinu, vitamine, amino kiseline, antioksidanse i druge aktivne supstance.Ambrozija - izvor neprijatnosti koji traje do početka zime!

ambrozija

Poslenjih godina sve više ljudi se krajem leta žali  na curenje iz nosa, svrab i crvenilo očiju - alergiju na polen ambrozije. Alergija na ambroziju je najrasprostranjenija preosetljivost na polen. Čak 75% osoba koje pate od preostljivosti na polen, ima preosetljivost na ambroziju.

HOLTER EKG-a

HOLTER EKG Savremeni trokanalni 24-oro časovni holter EKG-a, precizan sistem beleženja rada srca, vrhunski softver, eksperti kardiolozi očitavaju rezultate. Bez čekanja. Lagan i malih dimenzija. Javite se i zakažite pregled. AKCIJA: CENA 5500 din


ZAKAŽITE PREGLED ONLINE

Ekspertski ultrazvuk

Ekspertski  ultrazvuk podrazumeva detaljan ultrazvučni pregled morfologije (građe) ploda. Služi nam kako bi uočili eventualne anomalije. S obzirom da je mnogo precizniji od običnog akušerskog ultrazvuka, zahteva dobar ultrazvučni aparat, kao i posebno obučenog lekara. 
Pročitajte detaljnije

Izdisajni test

U poliklinici MEDIKOM je ponovo moguce uraditi izdisajni test na Helicobacter pylori. Test je bezbolan, jednostavan za izvodjenje i precizan. Bez gutanja sonde. 

Pročitajte više

Besplatan pregled novorodjenih beba sa Vračara

Svakoj novorodjenoj bebi sa teritorije opštine Vračar, opština Vračar poklanja besplatan prvi pedijatrijski pregled u poliklinici MEDIKOM.

Poliklinika Medikom se nalazi na Vračaru u blizini hrama Svetog Save.

GPS:
Latitude: 44o 47' 42.6588'' (44.79518305868622)
Longitude: 20o 28' 9.285'' (20.46924591064453)

Uvećani prikaz mape | Get Directions

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Da li želite da zakažete?

© 1995-2017 medikompoliklinika.com. All rights reserved | HealthCare+ by webunderdog

Web dizajn sajta - Arin d.o.o.