Poliklinika Medikom
pinBraničevska 12a, Beograd
phone-icon011 3443781, 065 3443781, 069 3443781, 060 3443781
phone-icon011 3089187, 011 3089186, fax: 011 3086221
Bookmark and Share

fb vremenske prilike 1Promene vremena podjednako utiču na zdravlje ljudi ,kako dece, mladih tako i starih , naročito hroničnih bolesnika.

U slučaju drastičnih promena vazdušnog pritiska i temperature podjednako reaguju svi. Prema zvaničnim podacima 80% populacije, a od  toga oko trećina  radno sposobnih ima tegobe pri promeni vremena.

U poslednje vreme sve se više čuje da smo svi po malo meteoropate jer ispoljavamo  simptome  kao što su razdražljivost, umor, glavobolja, promena raspoloženja, nesanica, vrtoglavica, migrena, bol u zglobovimai mišićima kao i na mestu operativnih rana ili povreda.

Hronični bolesnici, oni sa visokim krvnim pritiskom, srčani bolenici sa simptomima ishemijske bolesti srca –Anginom pectoris, astmatičari imaju pogoršanje osnovnih simptoma bolesti.

Boravkom u zatvorenom ili klimatizovanom prostoru gubi se sposobnost za prilagođavanje  na promenu vremenskih uslova.

Da bi ublažili negativan uticaj vremena, naročito u proleće i leto savetuje se boravak u prirodi, dovoljno sna, ishrana bogata voćem i povrćem, uzimanje dovoljno tečnosti uz redovnu fizičku aktivnost. Kada su u pitanju letnji meseci, važno je izbegavati direktnu izloženost sunčevim zracima od 10 do 17 časova. 

Hronični bolesnici moraju da se pridržavaju svoje redovne terapije  i saveta svojih ordinirajućih lekara

Prim.dr. Katica Kujundžić

kardiolog

 

ZAKAŽITE PREGLED KOD KARDIOLOGA ONLINE

ORL.pngdermatovenerologija.pngendokrinologija.pngfizikalna.pnggastroenterologija.pngginekologija.pngkardiologija.pnglaboratorija.pngnefrologija.pngoftalmologija.pngpedijatrija.pngpulmologija.pngradiologija.pngreumatologija.pngORL.pngdermatovenerologija.pngendokrinologija.pngfizikalna.pnggastroenterologija.pngginekologija.pngkardiologija.pnglaboratorija.pngnefrologija.pngoftalmologija.pngpedijatrija.pngpulmologija.pngradiologija.pngreumatologija.png
Da li želite da zakažete?

© 1995-2017 medikompoliklinika.com. All rights reserved | HealthCare+ by webunderdog

Web dizajn sajta - Arin d.o.o.