LASERSKO UKLANJANJE KONDILOMA I ELEKTOKAUTERIZCIJA

Lasersko uklanjanje kondiloma je jedna od metoda za uklanjanje kondiloma i smatra se jednom od najefikasnijih .Na raspolaganju Vam je i lokalna anestezija tokom intervencije.Lasersko uklanjanje kondiloma je za većinu pacijenata bezbedna procedura,čak i za trudnice.Od lokalizacije i broja uklonjenih kondiloma zavisi vreme oporavka.

ELEKTROKAUTERIZACIJA

Elektrokauterizacija je još jedna efikasna metoda za uklanjanje kondiloma.Elektrokauterizacija je uklanjanje kondiloma visoko frekventnom strujom.Po potebi pacijentu je na raspolaganju lokalna anestezija.Oporavak zavisi od lokalizacije i broja uklonjenih kondiloma.

O metodi kojom će se ukloniti kondilomi odlučuje ginekolog u dogovoru sa pacijentom.

Naš tim ginekologa kontroliše reproduktivno zdravlje žena u svim životnim dobima. Moguće je uraditi godišnji sistematski pregled (pregled ginekologa – bimanuelni pregled i pregled pod spekulumom, ginekološki ultrazvuk (vaginalnom ili abdominalnom sondom), kolposkopiju, Papanikolau test, vaginalni sekret) zajedno ili svaki od ovih pregleda pojedinačno. Ukoliko je potrebno, moguće je uzeti vaginalni i cervikalni bris, test na Hlamidiju (Chlamidia trahomatis), Mikoplazmu (Mycoplasma hominis) i Ureaplazmu (Ureaplasma urealitycum).