Gastroskopija i kolonoskopija

gastro

gastro

Ezofagogastroduodenoskopija( EGDS) je dijagnostička i terapijska endoskopska metoda kojom se i pregleda jednjak, želudac i dvanaestopalačno crevo. 

 

EGDS je najprecizniji i najdetaljniji pregled gornjeg dela digestivnog sistema koji omogućava pored precizne vizualizacije lumena i sluznice i uzimanje uzoraka za histopatološku analizu čime se dijagnostika upotpunjava i završava.U toku EGDS i moguće je vršiti i različite terapijske intervencije. Pregled je moguće uraditi u lokalnoj anesteziji ili u analgosedaciji čime se ostvaruje potpun komfor i izbegava svaka neprijatnost pri izvodjenju pregleda.

Kolonoskopija je endoskopska dijagnostička i terapijskametoda kojom se pregleda, analni kanal, rektum ,kolon u celini i završni deo tankog creva.To je najprecizniji i najdetaljniji pregled debelog creva koji omogućava i uzimanje uzoraka za histopatološku analizu, a takodje i terapijske intervencije na debelom crevu . Moguće je uraditi sa li bez analgosedacije koja ostvaruje potpun komfor u toku pregleda.

U poliklinici Medikom preglede obavljaju:

1. Dr sci med Tatjana Cvejić, gastroenterolog
2. Doc Dr Nebojša Manojlović, gastroenterolog
3. Dr Ivana Jovičić, gastroeneterolog
4. Doc Dr Tamara Alempijević, gastroenterolog

Vesti

Comments are disabled.